Достапни линкови

Вашингтон: Меѓународната агенција за енергија има резерви на нафта за 115 дена


Меѓународната агенција за енергија соопшти дека располага со резерви на нафта за 115 дена односно по околу 25 милиони барели дневно кои би можеле брзо да бидат испорачани на пазарот. Резервите можат да бидат употребени во случај на прекин на снабдувањето на пазарот со нафата што би можело да се случи доколку Ирак биде нападнат.
XS
SM
MD
LG