Достапни линкови

Женева: Состанок за хуманитарните последици од војната во Ирак


Во Женева започнува меѓународен состанок посветен на подготовките за евентуалните хуманитарни последици, доколку дојде до воена интервенција врз Ирак. На состанокот присуствуваат претставници на 29 земји. Обединетите Нации очекуваат да бидат донирани повеќе од 100 милиони долари за набавка на храна и друга хуманитарна помош за ирачкото население.
XS
SM
MD
LG