Достапни линкови

Скопје: Акција „Неоданочувајте го информирањето“


,,Не оданочувајте го информирањето,, е мотото на акцијата која ќе ја започнат печатените медиуми и агенциите во Македонија, протестирајќи поради планираното зголемување на даночните стапки, кои ќе доведат до зголемување на цената на весниците. Управата на Асоцијацијата на печатените медиуми и новински агенции, побара од Владата да го разгледа барањето за даночно олеснување на печатените медиуми, доставено уште пред зголемувањето.
XS
SM
MD
LG