Достапни линкови

Белград: Меѓународната заедница не смее да го напушти Косово


„Меѓународната заедница не смее да го напушти Косово, бидејќи во спротивно постои опасност во покраината да избијат големи и опасни судири што ќе го дестабилизираат целиот регион,“ изјави српскиот вицепремиер Небојша Човиќ. Според него, меѓународниот протекторат на Косово на неодредно време е неминовност што мора да се предвиди и со новиот Устав на Србија, истакна Човиќ.
XS
SM
MD
LG