Достапни линкови

Брисел: Рајнер Фаст назначен за командант на европските сили во Македонија


Советот на министри на Европската Унија го назначи германскиот генерал Рајнер Фајст, за командант на мисијата на европските сили во Македонија, која ќе започне во текот на наредниот месец со преземање на мисијата од НАТО силите. Европската Унија вчера и официјално даде ,,зелено светло,, за упатување на европските трупи на Балканот, откако за командант на воените трупи на Унијата го назначи францускиот генерал Пјер Марал.
XS
SM
MD
LG