Достапни линкови

Њујорк: Ситуацијата во Косово на дневен ред на Советот за безбедност


Советот за безбедност на Обединетите нации денеска ја разгледува ситуацијата на Косово, а редовниот извештај за работата на мисијата во Покраината, ќе го поднесе шефот на УНМИК Михаел Штајнер. Србија и Црна Гора ќе побара од Советот за безбедност во усвојувањето на претседателското соопштение, подеднакво да се води сметка и за интересите на Белград и Приштина. ,,Косово постигна значаен напредок, но сеуште е далеку од целите што Обединетите Нации и ги поставија на Покраината“ изјави генералниот секратар на ОН Кофи Анан.
XS
SM
MD
LG