Достапни линкови

Брисел: Состанок на амбасадорите на земјите членки на НАТО посветен на Ирак


Деветнаесет амбасадори на земјите членки на НАТО, денеска во Брисел ќе одржат специјален состанок посветен на ирачката криза и американските барања за подршка во случај на воена интервенција. Генералниот секретар на НАТО, Џорџ Робертсон изјави дека, НАТО и Европската унија се „комплетно согласни“ дека Ирак треба да се разоружа но, тоа треба да се направи во согласност со резолуцијата на Обединетите Нации.
XS
SM
MD
LG