Достапни линкови

Њујорк: Пауел ќе се обиде да го убеди Советот за безбедност дека Ирак одбива да се разоружа


Американскиот државен секретар Колин Пауел ќе се обиде денеска да го убеди Советот за безбедност на Обединетите Нации дека Ирак и понатаму одбива да се разоружа и дека е време во решавањето на ирачката криза да започне нова етапа. Пауел ќе одржи и мултимедијална презентација со проекција на слики, изјавува еден анонимен американски дипломат. Седницата на Советот за безбедност е закажана по барање на Соединетите држави.
XS
SM
MD
LG