Достапни линкови

Њујорк: Европскиот парламент достави докази за Ирак до Ханс Бликс


Делегација на Европскиот парламент му достави на шефот на инспекторискиот тим за разоружување на Ирак, Ханс Бликс, докази за две нови места на кои ирачките власти кријат материјали за произведување на оружје за масовно уништување. ,,Оваа информација дојде од Ирак во последните неколку дена и никому претходно не му е доставена,, изјави Претседателот на Комисијата за надворешни работи на Европскиот парламент Ема Николсон.
XS
SM
MD
LG