Достапни линкови

Њујорк: САД не го убедија Советот за безбедност


Соединетите држави не успеаа да ги убедат членовите на Советот за безбедност, дека времето за соработка на Ирак со инспекторите за разоружување на ОН, е истечено. Повеќе членки на Советот, на седницата одржана во текот на ноќта се заложиле за мирно разоружување на Ирак, наведуваат дипломатски извори во Советот. Лидерите на осум европски земји пак, кои се за воена акција врз Ирак, упатија зеаеднички апел за подршка на Соединетите држави и ги предупредија Обединетите Нации на можноста од губење на кредибилитетот.
XS
SM
MD
LG