Достапни линкови

Белград: Собранието на Србија ја усвои уставната повелба


Српското собрание ја усвои Уставната повелба и Законот за нејзино спроведување за новата државна заедница меѓу Србија и Црна Гора. По усвојувањето, се очекува денеска Црногорскиот парламент да расправа за Уставната повелба за идната заедница, како и за Законот за нејзиното спроведување. Повелбата предвидува две речиси независни држави, но поврзани со заедничка администрација.
XS
SM
MD
LG