Достапни линкови

Хаг: Милутиновиќ ќе се појави пред судот


Милан Милутиновиќ, доскорешниот птретседател на Србија денеска по прв пат ќе се појави пред Хашкиот Трибунал за да му биде прочитано обвинението и доколку има намера и да се изјасни за него. Милутиновиќ се обвинува дека учествувал во планското протерување на албанското население од Косово во текот на 1999 година. Тој доброволно му се предаде на судот во Хаг.
XS
SM
MD
LG