Достапни линкови

Прага: Парламентот и сенатот избираат претседател


Чешките законодавци се обидуваат денеска по втор пат да го изберат наследникот на претседателот Вацлав Хавел чиј мандат истекува на 2 ри февруари. Пратениците и сенаторите треба да се изјаснат меѓу двајца бивши премиери Вацлав Клаус кандидат на ОДС и Милош Земан подржан од владеачките Социјал демократи и единствената жена сенаторката Јарослава Мосерова.
XS
SM
MD
LG