Достапни линкови

Багдад: Посета на Бликс и Ел Брадеи


Шефовите на инспекторската мисија на Обединетите Нации Ханс Бликс и на Агенцијата за атомска енергија Мухамед Ел Брадеи денеска пристигнаа во Багдад, каде што ќе побараат од ирачкиот режим поактивна соработка со инспекторите за оружје. Бликс изјави дека на раководството на Ирак ќе му биде укажано на сериозната опасност, доколку не соработува.
XS
SM
MD
LG