Достапни линкови

Вашингтон: Американските муслимански организации го повикаа Хусеин да се повлече


Американските муслимански организации го повикуваат Садам Хусеин да се повлече од функцијата и со тоа да ги прекине подготовките на Соединетите држави за напад врз Ирак. Тие оценуваат дека диктаторското владеење на Хусеин е неспоиво со исламот. Според нив по оставката на Хусеин Обединетите нации треба да организираат избори во оваа земја.
XS
SM
MD
LG