Достапни линкови

Атина: Симитис најави чекори силите на ЕУ да бидат во Македонија до март


Грчкиот премиер Костас Симитис во Атина изјави дека во наредните недели треба да биде подготвена институционалната рамка со која европските сили ќе ја преземат НАТО мисијата во Македонија. Веднаш потоа Грција како претсдавач на Европската унија и еврокомесарот Хавиер Солана ќе преземат чекори тие сили да бидат во Македонија до први март, - рече Симитис.
XS
SM
MD
LG