Достапни линкови

Багдад: Нови бомбардирања во Ирак


Сојузничките авиони ги бомбардираа денеска комуникациските системи на ирачката против-воздушна одбрана југоисточно од Багдад, затоа што ирачките сили отвориле оган врз авионите на коалицијата во забранетата зона , соопшти американската команда. Во Персискиот Залив, од друга страна, во текот на следниве неколку недели ке бидат префрлени околу 800 инжењерци и разузнавачи. Во регионот веќе се распоредени околу 50 илјади американски војници порада можната војна против Ирак.
XS
SM
MD
LG