Достапни линкови

Софија: Исклучени двата реактори на Козлодуј


Два реактори од нуклерната електрана Козлодуј се исклучени, пишува бугарскиот печат. Европската унија смета дека реакторите од советско производство не се доволно сигурни и изврши притисок на бугарската влада тие да бидат затворени.
XS
SM
MD
LG