Достапни линкови

Сараево: Почна првата полициска мисија на ЕУ во Босна


Во Босна и Херцеговина денеска официјално почна првата полициска мисија во историјата на Европската унија. Европските полицајци ќе ги заменат нивните колеги од Обединтите нации. Мисијата на ЕУ вклучува 512 полицајци од кои 422 се од земјите-членки на Унијата, додека другите се од други држави.
XS
SM
MD
LG