Достапни линкови

Вашингтон: САД одблокираа 100 милиони долари од бивша СФРЈ


Соединетите држави ги одблокираа стоте милиони долари југословенски средства што беа замрзнати во последните десет години. Портпаролот на Стејт департментот Филип Рикер изјави дека средствата ќе бидат ослободени до 25 февруари наредната година и треба да бидат поделени меѓу државите сукцесори на бивша Југославија.
XS
SM
MD
LG