Достапни линкови

Подгорица: Предизборен молк пред претседателските избори


Во Црна Гора започна предизборниот молк пред претседателските избори кои ќе се држат утре. На изборите граѓаните ќе бираат мегу 11 претседателски кандидати, пет од политички партии и шест независни кандидати. За да бидат успешни изборите одзивот на гласачите треба да биде повеќе од половина избирачи запишани во избирачкиот список. Претседателот ќе биде избран ако некој од кандидатите добие гласови од повеќе од половината избирачи.
XS
SM
MD
LG