Достапни линкови

ЊУЈОРК: Нови кампови за обука на Ал Каеда


Ал Каеда неодамна основаше нови кампови за обука во Источен Авганистан во близина на границата со Пакистан, изјави Мајкл Чендлер шеф на групата при Обединетите нации за надгледување на финансирањето на оваа терористичка мрежа. Според Чендлер, Ал Каеда продолжува да ги поврзува националните и регионалните екстремистички групи кои го користат тероризмот за постигнување на своите цели.
XS
SM
MD
LG