Достапни линкови

ЊУЈОРК:Советот за безбедност ја разгледува ирачката декларација


Членките на Советот за безбедност ја добија скратентата верзија од 3 илјади страни од ирачката декларација за оружје еден ден пред шефот на инспекторите за оружје при Обединетите нации Ханс Бликс да даде прелиминарна оценка за документот. Скратената верзија не содржи информации кои би можеле да се користат за развој на нуклерани програми.
XS
SM
MD
LG