Достапни линкови

Пекинг: Промовирана новата одбранбена политика


Во Кина денеска е објавен документ за новата одбранбена политика на земјата во кој се вели дека меѓународниот безбедносен концепт треба да биде базиран врз заемна безбедност. Во документот насловен ,,Кинеска народна одбрана 2002,, се сугерира политика на баланс на државната одбрана со безбедноста на другите што треба да се промовира преку соработка врз основа на заедничка доверба и бенефиции.
XS
SM
MD
LG