Достапни линкови

Багдад: Првите експерти за разоружување пристигнуваат


Првата екипа експерти за разоружување на Обединетите Нации денеска треба да пристигне во Багдад за да ја обнови инспекцијата на оружјето согласно резолуцијата на Советот за Безбедност. Во Ирак, инаку цела недела се наоѓа тим од 33 техничари кои подготвуваат логистичка подршка за инспекторите.
XS
SM
MD
LG