Достапни линкови

Вилнус: Посета на Џорџ Буш


Во соочување со агресијата, храбрите луге на Литванија, Латвија и Естонија никогаш веќе нема да бидат сами, рече американскиот претседател Џорџ Буш при денешното обраќање во Вилнус до народите на овие земји кои добија покана за членство во НАТО. Претседателот Буш денеска ќе престојува и во кратка посета на Романија која исто така е поканета да стане полноправна членка на НАТО. Во посета на другите две поканети земји-Словачка и Словенија вчера и денеска е американскиот секретар за одбрана Доналд Рамсфелд.
XS
SM
MD
LG