Достапни линкови

Вашингтон: Заштита за научниците кои имаат информации за оружјето на Ирак


Американскиот сенат усвои закон кој треба да им се обезбеди заштита на научниците во Ирак кои поседуваат информации за оружјето за масовно уништување што го поседува земјата. Законот, кој треба да биде усвоен од Домот на претставниците, треба да опфати околу 500 ирачки научници и нивните семејства.
XS
SM
MD
LG