Достапни линкови

Њујорк: Бликс бара докази од земјите што тврдат дека Ирак има оружје за масовно уништување


Шефот на инспекторите за оружје на Обединетите Нации Ханс Бликс изјави дека земјите кои тврдат дека Ирак има оружје за масовно уништување, мора да достават докази за тоа во Обединетите Нации. На вчерашната конференцијата во седиштето на Обединетите Нации во Њујорк, Бликс додаде дека до 8 ми декември сака да ја види ирачката декларација за оружјето, а дека инспекторите во таа земја може да влезат на 27 ноември.
XS
SM
MD
LG