Достапни линкови

Пекинг: Ху Џинтао лидер на комунистичката партија


Ху Џинтао денеска е избран за лидер на Кинеската комунистичка партија. Се очекува тој во март идната година од Џијанг Цемин, кој вчера поднесе оставка
како шеф на партијата, да ја преземе и функцијата претседател на Кина. Сепак, како што јавуваат агенциите, денешниот повторен избор на Цемин за претседател на партискиот Воен комитет значи дека тој и натаму ќе има формално влијание врз внатрешните работи во Кина.
XS
SM
MD
LG