Достапни линкови

Вашингтон: Хјуман Рајтс Воч бара подобрување од САД


Хјуман рајтс Воч во својот најнов извештај вели дека претставниците на Соединетите Американски држави треба подобро да се подготват за да го стопираат порастот на анти муслиамнските насилства до кои дојде по минтогодишниот терористички напди врз САД. Групата од една страна ги фали американските претставници за осудата на насилствата но додава дека владата е противречна во извештајот за апсење на 1 200 муслиамни во терористичката истарга.
XS
SM
MD
LG