Достапни линкови

Кипар: Кофи Анан го презентираше предлогот за надминување на спорот


Генералниот секретар на Обединетите нации Кофи Анан на турските и на грчките лидери на Кипар им го презентираше планот за надминување на 28 годишниот спор мегу двете земји за овој медитерански остров. Грчките и турските лидери овој план што предвидува формирање на зедничка влада со еднаква застапенот и уредување на земјата според швајцарскиот модел на кантонизација, треба да го разгледаат до 18 ти ноември по што би требало да започнат преговори.
XS
SM
MD
LG