Достапни линкови

Фиренца: Мировен марш


На денешниот мировен марш што ќе се одржи во Фиренца се очекува дека ќе присуствуваат околу 300 илјади луѓе од сите делови на Италија, што е приближно ист број како на манифестацијата на италјанските пацифисти што се одржа минатата година во Џенова против групата Г8. Учесниците на манифестацијата ќе носат тарнспаренти против војната и ќе апелираат дека е можна поинаква Европа.
XS
SM
MD
LG