Достапни линкови

Вашингтон: Одобрен нов дијагностички метод за СИДА


Американските власти ја одобрија уптребата на нов дијагностички метод со кој може да се открие вирусот на сидата за неколку минути. Се очекува новиот метод на тестирање да биде достапен ширум светот со што борбата против сидата че стане поефикасна.
XS
SM
MD
LG