Достапни линкови

Гибралтар: Референдум за поделба на суверенитетот


На Гибралтар денеска се одржува референдум за суверенитетот врз таа територија да го делат Британија и Шпанија. Се очекува дека 20 илјади гласачи во Гибралтар да го отфрлат таквиот план. На последното изјаснување за суверенитетот на Гибралтар, 99 проценти од граѓаните бараа тој да остане британски.
XS
SM
MD
LG