Достапни линкови

Њујорк: Кон крајот на неделата САД ќе ја претстават резолуцијата за Ирак


Соединетите американски држави планираат кон крајот на неделава да ја претстават ревидираната резолуција за разоружуавње на Ирак во Советот за безбедност на Обединетите.Вчера највисоките претставници на САД се сретнаа во Вашингтон за да дискутираат за планираната ревизија на американската нацрт резолуција за Ирак која како што изјави портпаролот на Стејт Департментот Ричард Баучер, рефлектира некои од барањата на останатите членови на Советот за безбедност и на шефот на инспекторите за оружје.
XS
SM
MD
LG