Достапни линкови

Њујорк: Приближувања кон согласност за резолуција за Ирак


Американскиот државен секретар Колин Пауел телефонски го контктирал француското минстерство за надворешни работи со цел да биде добиена подршката на Франција за нацрт резолуцијата за Ирак во Советот за безбеднсот на Обединетите Нации. Рускиот министер за надворешни работи Игор Иванов изјави дека пете постојани членки на Советот за безбедност се приближуваат кон постигнување на согласност за резолуцијата, но дека сеуште преостнуваат некои сериозни разлики.
XS
SM
MD
LG