Достапни линкови

Косово: Штајнер повика на изработување предлог за децентрализација на власта


Шефот на УНМИК Михаил Штајнер го повика Советот на Европа на Косово итно да испрати експери кои треба да изработат нацрт предлог за децентрализација на власта.Тој на вчерашниот состанок со претставниците на сите етнички заедници во покраината изјави дека целата е на Косово да биде создадена ефиксна административна структура, во согласност со европските стандарди и со уставните рамки.
XS
SM
MD
LG