Достапни линкови

Њујорк: Трпението на САД за новата резолуција за Ирак при крај


Соединетите американски држави процениле дека изјаснувањето во Советот за безбеднсит за новата американсака резолуција за Ирак очигледно нема да се случи оваа недела и, предупредија дека нивното трпение е при крај. Британскиот министер за надворешни работи Џек Строу изјави дека Лондон бара Обединетите нации да им овозможат поголемо влијание на инспекторите за оружје со што војната против Ирак може да биде одбегната.
XS
SM
MD
LG