Достапни линкови

Брисел: Директна помош за новите членки на ЕУ


Лидерите на Европската Унија имаат намера да им понудат на десете земји кандидати директна помош за нивните земјоделства и тоа од денот кога ќе и се прилучат на Унијата во две илјади и четврта година. Овој документ со кој треба да бидат надминати разликите на еврочленките околу финансирањето на проширувањето на Унијата се очекува денеска да биде усвоен на самитот во Брисел.
XS
SM
MD
LG