Достапни линкови

Вашингтон: Посета на украинскиот министер за одбрана


Украинскиот министер за одбрана Владимир Шкидченко пристигна во три дневна посета на Соединетите американскаи држави. Тој со америкнскиот секретар за одбрана Доналд Рамсфелд треба да разгоавра за борбата против тероризмот и реформата на украинската армија. ентагон отфрла дека ке стане збор за сомневањата дека укренскиот претседател Леонид Кучма одобрил илегална продажаба на оружје за Ирак.
XS
SM
MD
LG