Достапни линкови

Њујорк: Русија и Франција против новата резолуција на САД


Русија и Франција - двете од петте земји со право на вето во Советот за Безбеднсот на Обединетите нации - се далеку од согласност за американската резолуцијата за разоружување на Ирак јавуваат агенциите. По вчерашната дискусија на 5-те постојани членки, како што се јавува, Франција со подршка на Кина и Русија смета дека на Ирак треба да му биде дадена шанса за соработка со иснпекторите за оружје.
XS
SM
MD
LG