Достапни линкови

Њујорк: Првите инспектори во Ирак до крајот на месецов


Шефот на инспекторите за оружје во Обединетите Нации Ханс Бликс изрази надеж дека до крајот на овој месец ќе бидат испратени тимови во Ирак кои ќе ги направат подготовките во врска со резолуцијата за инспекторите за оружје. Но, тој додаде дека засега е разумно за тоа малку да се почека бидејки во Советот за безбедност сеуште се дискутира за можноста од нова резолуција.
XS
SM
MD
LG