Достапни линкови

Загреб: Хрватска за прв пат го слави 8-ми октомври како Ден на независноста


Хрватска денеска за прв пат во својата историја како независна држава го слави 8 октомври како ден на независноста. На овој ден пред 11 години Хрватскиот Сабор донесе одлука за раскинување на сите државно правни врски на Загреб со тогашната СФРЈ. Поради безбедносни причини таа одлука беше донесена во подрумските простории на нафтената компанија ИНА.
XS
SM
MD
LG