Достапни линкови

Стокхолм: Соопштени имињата на добитниците на Нобеловата награда за медицина


Денеска во Стокхолм беа соопштени имињата на добитниците на Нобеловата награда за медицина и психологија. Станува збор за американците Роберт Хорвиц и Сидни Бренер и за британецот Џон Сулстон за нивната работа на генетската регулација на развојот на органите. Со тоа започна неделата во текот на која ќе бидат обелоденети и имињата на другите добитници на Нобеловата награда. Кој ќе обие онаа за мир ќе биде познато в петок во Осло.
XS
SM
MD
LG