Достапни линкови

Сараево: Силна поддршка за националистите на изборите


Прелиминарните делумни резултати покажуваат дека националистите добиле силна подршка на генералните избори во Босна и Херцеговина. Според нецелосните резултати, членови на колективното босанско претседателство ќе станат кандидатите на Српската демократска партија и на Хрватската демократска заедница Мирко Шаровиќ и Драган Човиќ. Се уште не е јасна ситуацијата кај бошњаците во врска со нивниот кандидат за член на претседателството.
XS
SM
MD
LG