Достапни линкови

Вашингтон: Ирак повторно произведува хемиско и биолошко оружје


Ирак повторно почна да произведува хемиско и билошко оружје, се наведува во најновиот извештај на 24 страници на ЦИА.Врз основа на созананијата на оваа служба станува збор за широк дијапазон на скриено оружје во Ирак од над 100 тона, кое може да не биде откриено а се проценува и дека е тешко да се уништат таквите инсталции за производство на оружје за масовно уништување.
XS
SM
MD
LG