Достапни линкови

Крит: Состанок на министрите за одбрана на ЕУ


Министрите за одбрана на Европската Унија на денешниот состанок на грчкиот остров Крит расправаат за начините како да ги модернизираат своите армии во борбата против заканите од меѓународниот тероризам. Министрите посебно внимание, како што е најавено, ќе посветат на решавањето на проблемот со Ирак, односно на надминувањето на разликите во Унијата во врска со можната воена акција против режимот на Садам Хусеин.
XS
SM
MD
LG