Достапни линкови

Лондон: Резолуција на ОН услов за враќање на инспекторите во Ирак


Британскиот премиер Тони Блер изјави дека ирачкиот лидер Садам Хусен мора да го предаде оружјето за масовно уништување и да дозволи пристап до местата каде што се наога главниот арсенал. Блер во изјавта за БИ БИ СИ додаде дека е апсолутно неопходно да биде усвоена новата резолуција на соединетите држави пред инспекторите за оружје на Обединетите Нации да се вратат во Ирак.
XS
SM
MD
LG