Достапни линкови

Хрватска: Воена вежба на морнариците на САД и Хрватска


Околу двесте претставници на хрватските армиски сили и две илјади трупи на морнарицата на Соединетите американски држави изведуваат четири дневни вежби за подобрување на одбраната и за превенција од шверц , на хрватскиот дел на јадранско море. Командата на хрватската морнарица соопшти дека вежбите не се поврзани со кризата во Ирак или во Авганистан.
XS
SM
MD
LG