Достапни линкови

Пекинг: Посета на британска делегација


Британска делегација денеска пристигна во Кина со цел да овозможат меѓународна подршка за новата резолуција на Соединетите држави за Ирак. Кина која има право на вето во Советот на Обединетите Нации е скептична во погледа на резолуцијата која предвидува напад врз Ирак во случај да не биде прифатено влегување на инспекторите за оружје во сите градови на Ирак.
XS
SM
MD
LG